• Home
  • Mąka orkiszowa
  • Mąka pszenna
  • Mąka specjalistyczna
  • Mąka żytnia
  • Mieszanki chlebowe
  • Dodatki piekarnicze
  • BEZGLUTENOWE
Your shopping cart is empty
Log in
You do not have an account yet?
Create account

Language

  • Wersja językowa Polish Polish

Language

  • Wersja językowa Polish Polish
  1. Start
  2. Mąka żytnia
  3. Mąka żytnia typ 2000 pełnoziarnista (RAZOWA) - 5 kg
  • Mąka żytnia typ 2000 pełnoziarnista (RAZOWA) - 5 kg

Mąka żytnia typ 2000 pełnoziarnista (RAZOWA) - 5 kg

  • Manufacturer: BogutynMłyn
  • Availability: Exists Exists
     (49977 pcs.)

  • Price history
    The lowest price 30 days before the discount: 30.00 zł gross
  • 31.00 zł
  • pcs.
  • Payments Paypal, Payment in cash, Payment via bank transfer, PayU, Pobranie, Paynow mBank (BLIK, przelewy, karty, Google Pay, Apple Pay), Przelewy24
  • Blik Fast Blik payments.

The product is shipped within 24 hours.

We complete the order within 24 hours.

You can return the product within 14 days.

 

Mąka żytnia razowa typ 2000 powstaje w wyniku przemiału pełnego ziarna żyta. Oznacza to, że posiada maksymalną ilość wartości odżywczych zawartych w zbożu. Mąka żytnia razowa to świetna podstawa domowego zakwasu, zdrowych makaronów i ciasta na pierogi. Doskonale nadaje się zwłaszcza do wypieku wartościowego chleba, bułek czy ciasteczek. Mąka żytnia razowa 2000 sprawdzi się też jako składnik fit wypieków, np. ciasta marchewkowego.

Wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna: 1260kJ/ 301 kcal

Tłuszcz: 2,2g

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g

Węglowodany: 74g

    - w tym cukry: 2,5g

Błonnik: 12,8g

Białko: 8,1g

Sól < 0,01g



Przepis na zakwas naturalny - żytni


Składniki :

40 dag razowej mąki żytniej typ 2000, 400 ml wody

Sposób wykonania:


1. 10 dag mąki przeznaczonej na rozczyn wymieszać ze 100 ml ciepłej (ok. 40C) wody, przykryć ściereczką i pozostawić na 24 h w temp. pokojowej ok.25 C

2. Kolejna porcję 10 dag mąki wymieszać ze 100 ml ciepłej wody i dodać do zaczynu z poprzedniej doby (który ma już lekko kwaśny zapach), wymieszać i nakryć ściereczką. Znów pozostawić w temp. pokojowej na ok.24 h

3.Do powstałego zaczynu wmieszać 20 dag mąki roztrzepanej w 200 ml wody o temp. 40C, nakryć ściereczką i pozostawić na kolejne 24 godziny


Gotowy zakwas powinien być od razu użyty do wypieku chleba. Z przygotowanego zaczynu należy ująć dwie porcje po 5 dag i zamrozić, aby można było go użyć do następnych wypieków.



 

Product safety information Manufacturer information

  • Recommended
  • Product Questions

Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.


Join our club.
Join our club and receive interesting information, promotions and discounts.
Order
Terms and Conditions Shipping Payments Privacy policy
Information
About Company Contact
Contact
Social media
Facebook Facebook Facebook Youtube Youtube Youtube Allegro Allegro Allegro Newsletter Newsletter Newsletter
Powered by SOTESHOP
Cookies settings
Strictly necessary cookies
These cookies are necessary for the website to function and cannot be turned off. They are used, for example, to maintain the contents of the user's basket. You can set your browser to block these cookies, but then the website will not function properly. These cookies make it possible to identify e.g. logged in persons.

Always active
Analytical cookies
These cookies allow us to count visits and traffic sources. Thanks to these files, it is known which pages are more popular and how the website visitors navigate. All information these cookies collect is anonymous.

Advertising cookies
Advertising cookies may be used through our site by our advertising partners. They are used to build a profile of your interests based on information about the pages you are viewing, which includes the unique identification of your browser and end device. If you do not allow these cookies, you will still see basic ads in your browser that are not based on your interests.

Our website uses Google services such as Google Analytics and Google Ads. To learn more about how Google uses data from our website, please review Google's privacy policy and terms.

Sending advertising-related data
I agree to send data related to advertising to Google.

Google personalized ads
I agree to the use of personalized ads. These ads are tailored to specific user preferences, behaviors, and characteristics. Google collects data on user activities online, such as searches, visited websites, clicks, and online purchases, to better understand their interests and preferences.