• Home
  • Mąka orkiszowa
  • Mąka pszenna
  • Mąka specjalistyczna
  • Mąka żytnia
  • Mieszanki chlebowe
  • Dodatki piekarnicze
  • BEZGLUTENOWE
Your shopping cart is empty
Log in
You do not have an account yet?
Create account

Language

  • Wersja językowa Polish Polish

Language

  • Wersja językowa Polish Polish
  1. Start
  2. Mieszanki chlebowe
  3. Mieszanka na chrupiące bagietki (bagietka śniadaniowa) 1 kg (+ drożdże gratis)
  • Mieszanka na chrupiące bagietki (bagietka śniadaniowa) 1 kg (+ drożdże gratis)

Mieszanka na chrupiące bagietki (bagietka śniadaniowa) 1 kg (+ drożdże gratis)

  • Manufacturer: BogutynMłyn
  • Availability: Exists Exists
     (49994 pcs.)

  • Price history
    The lowest price 30 days before the change: 25.09 zł gross
  • 26.34 zł
  • pcs.
  • Payments Paypal, Payment in cash, Payment via bank transfer, PayU, Pobranie, Paynow mBank (BLIK, przelewy, karty, Google Pay, Apple Pay), Przelewy24
  • Blik Fast Blik payments.

The product is shipped within 24 hours.

We complete the order within 24 hours.

You can return the product within 14 days.

Mieszanka na chrupiące bagietki

 

Bagietki to rodzaj pieczywa, którego chyba nikomu nie trzeba przedstawiać :) Pasują do wszystkiego i są po prostu pyszne! Mimo, iż składają się z niewielu składników, ich wypiek jest dość trudny w warunkach domowych, gdyż wymaga długiej i starannej pielęgnacji ciasta w odpowiednich temperaturach. Po wielu próbach udało nam się opracować recepturę tak, by każdy, nawet bez większego doświadczenia w pieczeniu, mógł upiec bagietki we własnym domu. Dzięki naszej mieszance procedura powstawania właściwego ciasta została skrócona z 2 dni do ok 4 godzin.

 

Składniki: włoska mąka semolina, mąka słodowa, sól (+ dodatkowo załączone drożdże instant 6g)

 

Do przygotowania ciasta możemy użyć automatu do chleba:

Wlewamy do foremki automatu 0,3l ciepłej wody (300 ml; temp. ok. 30°C). Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 6g drożdży instant. Wsypujemy połowę (ok. 250g) mieszanki na bagietki. Uruchamiamy automat na programie 1h30min- rozczynianie ciasta. Po zakończeniu programu, do tak powstałego zaczynu dodajemy pozostałą część mieszanki (ok. 250g) oraz łyżkę oleju (ok. 15g) i ponownie uruchamiamy automat na programie 1h30min- rozczynianie ciasta. Po zakończeniu programu, wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 równe części, formujemy płaskie długie prostokąty (najlepiej na blasze, na której będą wypiekane), które zawijamy dłuższymi brzegami do środka (uzyskując w ten sposób wałek, z zamkniętym wewnątrz powietrzem), obracamy łączeniem do dołu, smarujemy po wierzchu wodą i lekko nacinamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce (ok. 30 st. C) do ponownego wyrośnięcia na 30 minut. Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku do 200 st C ok 20-30 min (dobrze jest wytworzyć w piekarniku parę wodną, wstawiając przed pieczeniem metalowe naczynie z wodą).

 

Sposób przygotowania ręczny:

Do miski wlewamy 0,3l ciepłej wody (300 ml; temp. ok. 30°C) oraz drożdże instant 6g (lub 15g świeżych). Następnie wsypujemy połowę (ok. 250g) mieszanki na bagietki. Wyrabiamy ciasto łyżką lub robotem do chleba przez 20-25min. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (ok. 30 st. C) na ok. 1 godz. Do tak powstałego zaczynu dodajemy pozostałą część mieszanki (ok. 250g) oraz łyżkę oleju (ok. 15g) i ponownie wyrabiamy ciasto przez 20-25min. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (ok. 30 st. C) na ok. 1 godz. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 równe części, formujemy płaskie długie prostokąty (najlepiej na blasze, na której będą wypiekane), które zawijamy dłuższymi brzegami do środka (uzyskując w ten sposób wałek, z zamkniętym wewnątrz powietrzem), obracamy łączeniem do dołu, smarujemy po wierzchu wodą i lekko nacinamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce (ok. 30 st. C) do ponownego wyrośnięcia na 30 minut. Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku do 200 st C ok 20-30 min (dobrze jest wytworzyć w piekarniku parę wodną, wstawiając przed pieczeniem metalowe naczynie z wodą).

 

Z 0,5kg mieszanki można wykonać 3 bagietki o długości ok. 38cm

 

 

Product safety information Manufacturer information

  • Recommended
  • Product Questions

Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.


Join our club.
Join our club and receive interesting information, promotions and discounts.
Order
Terms and Conditions Shipping Payments Privacy policy
Information
About Company Contact
Contact
Social media
Facebook Facebook Facebook Youtube Youtube Youtube Allegro Allegro Allegro Newsletter Newsletter Newsletter
Powered by SOTESHOP
Cookies settings
Strictly necessary cookies
These cookies are necessary for the website to function and cannot be turned off. They are used, for example, to maintain the contents of the user's basket. You can set your browser to block these cookies, but then the website will not function properly. These cookies make it possible to identify e.g. logged in persons.

Always active
Analytical cookies
These cookies allow us to count visits and traffic sources. Thanks to these files, it is known which pages are more popular and how the website visitors navigate. All information these cookies collect is anonymous.

Advertising cookies
Advertising cookies may be used through our site by our advertising partners. They are used to build a profile of your interests based on information about the pages you are viewing, which includes the unique identification of your browser and end device. If you do not allow these cookies, you will still see basic ads in your browser that are not based on your interests.

Our website uses Google services such as Google Analytics and Google Ads. To learn more about how Google uses data from our website, please review Google's privacy policy and terms.

Sending advertising-related data
I agree to send data related to advertising to Google.

Google personalized ads
I agree to the use of personalized ads. These ads are tailored to specific user preferences, behaviors, and characteristics. Google collects data on user activities online, such as searches, visited websites, clicks, and online purchases, to better understand their interests and preferences.