Produkt wysyłamy w ciągu 24h.
Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Mieszanka chlebowa- chleb GRAHAM orkisz-płaskurka
Niezwykłe połączenie starych, tradycyjnych receptur, pradawnych odmian pszenicy, najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji zaowocowały powstaniem tej wyjątkowej mieszanki do produkcji pieczywa typu graham.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1421 kJ / 336 kcal
Tłuszcz 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 64 g
w tym cukry 1,6 g
Białko 12 g
Sól 1,9 g
Błonnik 7 g
SKŁAD: jasna mąka z pszenicy orkiszowej, pełnoziarnista mąka z pszenicy płaskurki, pełnoziarnista mąka pszenna, błonnik jabłkowy, zakwas suszony (z pszenicy), sól różowa himalajska, cukier trzcinowy oraz osobno zapakowane drożdże
Sposób przygotowania chleba:
do miski wsypujemy 750 g mieszanki i dodajemy 560 ml (560 g) ciepłej wody oraz załączone do mieszanki 4 g drożdży. Mieszamy łopatką lub łyżką aż do połączenia się składników, dodajemy 3 łyżki oleju i wyrabiamy ciasto ręcznie przez ok 10 min. Miskę z ciastem przykrywamy wilgotną ściereczką i odstawiamy na ok. 30 min. w ciepłe miejsce (temp. 25-30 st. C). Po tym czasie ciasto chwilę ugniatamy, a następnie przekładamy do natłuszczonej i oprószonej mąką (lub ulubionymi ziarnami) foremki i odstawiamy na ok. 1 godz. w ciepłe miejsce (temp. 25-30 st. C) do ostatecznego wyrośnięcia.
Pieczemy w rozgrzanym do temp. 200 st. C piekarniku przez 15 min. a następnie obniżamy temp. do 180 st. C i pieczemy jeszcze ok 35 min.
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie