Produkt wysyłamy w ciągu 24h.
Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Orkisz należy do tej samej rodziny, co zwykła pszenica, ale ma inną strukturę genetyczną i w związku z tym jego ziarno zawiera nieco więcej białek, witamin i składników mineralnych. Mąka z orkiszu nadaje się idealnie do wypieku,a upieczony z niej chleb jest smaczny i nie kruszy się.
Maka orkiszowa typ 3000 (pełny przemiał) produkowana jest z odmiany orkiszu Frankenkorn, a ziarno pochodzi z pięknych terenów lubelszczyzny - dodatkowym atutem są niskie koszty transportu do naszego młyna.
Zastosowanie :
makaron, ciasto, bułki, chleb
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1331kJ/ 315kcal
Tłuszcz: 2,31g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,49g
Węglowodany: 59,91g
- w tym cukry: 1,2g
Błonnik: 12,1g
Białko: 14,9g
Sól < 0,01g
Kraj pochodzenia surowca: Polska
Przechowywanie:
W zamkniętym, suchym, chłodnym pomieszczeniu
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie