Produkt wysyłamy w ciągu 24h.
Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Mieszanka chlebowa - chleb ORKISZ BIAŁY Z PRZYPRAWAMI
Orkisz jest prastarą odmianą pszenicy. Obecnie obserwujemy powrót orkiszu do naszej diety. Dodatek mąki orkiszowej do ciasta poprawia smak i aromat chleba. Codzienne spożywanie chleba z orkiszem polepsza samopoczucie i korzystnie wpływa na zdrowie.
OPIS: Mieszanka piekarska pozwalająca na szybkie otrzymanie chleba orkiszowego o niepowtarzalnym smaku i przedłużonym okresie świeżości konsumpcyjnej.
SKŁAD: mąka orkiszowa biała, mąka pszenna biała, serwatka w proszku, papryka w płatkach, papryka mielona, oregano, bazylia, czosnek, cebula prażona, pomidor w proszku, cebula w proszku, pietruszka suszona nać, suchy zakwas pszeniczny, sól
Sposób użycia w automacie: wlewamy do formy automatu 0,45l wody (450g, temp. ok 30º C), wsypujemy 750g mieszanki oraz 3g drożdży instant. Uruchamiamy automat na programie podstawowym (ok 3h25min), wielkość wypieku ok. 1200g
Sposób użycia w piekarniku: do miski wsypujemy 750g mieszanki, wlewamy 0,46l wody (460g, temp. ok 30º C) i dodajemy 3g drożdży instant. Wyrabiamy ciasto ręcznie lub przy pomocy robota do zagniatania ciasta przez ok. 20 min i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok. 40 min). Następnie przekładamy ciasto do natłuszczonej formy i pozostawiamy do powtórnego wyrośnięcia (ok. 60 min). Po wyrośnięciu wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. ok 210º C. Dobrze jest wytworzyć w piekarniku parę wodną wkładając naczynie z wodą (żaroodporne) na ok. 5 min. Piec ok 40-50 min (w zależności od piekarnika).
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki
ziemne i inne orzechy, gorczycę, seler, sezam, soję, jajka.
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie