Produkt wysyłamy w ciągu 24h.
Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Orkisz należy do tej samej rodziny, co zwykła pszenica, ale ma inną strukturę genetyczną i w związku z tym jego ziarno zawiera nieco więcej białek, witamin i składników mineralnych. Mąka z orkiszu nadaje się idealnie do wypieku,a upieczony z niej chleb jest smaczny i nie kruszy się.
Maka orkiszowa typ 700 (biała) produkowana jest z odmiany orkiszu Frankenkorn,a ziarno pochodzi z pięknych terenów lubelszczyzny - dodatkowym atutem są niskie koszty transportu do naszego młyna.
Zastosowanie :
makaron, ciasto, bułki, chleb
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1432kJ/ 342kcal
Tłuszcz: 1,7g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g
Węglowodany: 65,5g
- w tym cukry: 3,2g
Błonnik: 4,7g
Białko: 11,7g
Sól < 0,01g
Kraj pochodzenia surowca: Polska
Przechowywanie:
W zamkniętym, suchym, chłodnym pomieszczeniu
Masa: 10kg
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie