Produkt wysyłamy w ciągu 24h.
Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Mąka pszenna typu 1850 zwana również „graham” to mąka o wysokiej zawartości substancji mineralnych, o grubej konsystencji. W odróżnieniu od mąki razowej ziarna w produkcji mąki 1850 są silnie rozdrabniane, a następnie do białej mąki dodawane są otręby. Powstała mąka ma taki skład jak całe ziarno. Mąka ta doskonale nadaje się do wypieku zdrowego chleba typu graham. Jest nieco delikatniejsza niż mąka razowa, choć bogata w błonnik i otręby.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1294kJ/ 309 kcal
Tłuszcz: 2,3g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g
Węglowodany: 70g
- w tym cukry: 0,5g
Błonnik: 10,8g
Białko: 11,9g
Sól < 0,01g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie