Produkt wysyłamy w ciągu 24h.
Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Mąka pszenna typ 500 EXTRA uzyskiwana jest z wysokiej jakości miękkich pszenic zimowych. W procesie przemiału oczyszczone kaszki pszenne poddawane są delikatnej obróbce na specjalnych (gładkich) walcach. Mąka przesiewana jest przez jedwabne gazy typu extra. W wyniku tych zabiegów ziarenka skrobi, jak również substancje białkowe zawarte w ziarnie nie ulegają uszkodzeniu. Mąka posiada grubszą granulację, co w istotnym stopniu wpływa na wartość wypiekową, wodochłonność, aktywność fermentacyjną ciasta oraz objętość uzyskanego wypieku. Z całości ziarna otrzymuje się tylko ok 10% w/w mąki extra o cechach jakościowych najlepiej przydatnych do wypieków domowych. Mąka nie zawiera polepszaczy i konserwantów.
Zastosowanie :
Doskonała do ciast o bardziej zwartej strukturze - w szczególności kruchych, półkruchych i parzonych (ale też francuskich i półfrancuskich), naleśników i omletów, wyrobu makaronów oraz różnorodnych klusek, pierogów, kopytek i knedli, a także zagęszczania zup czy sosów.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1435kJ/ 343 kcal
Tłuszcz: 1,2g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
Węglowodany: 74g
- w tym cukry: 0,2g
Błonnik: 11g
Białko: 10,1g
Sól < 0,01g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie