The product is shipped within 24 hours.
We complete the order within 24 hours.
You can return the product within 14 days.
Orkisz należy do tej samej rodziny, co zwykła pszenica, ale ma inną strukturę genetyczną i w związku z tym jego ziarno zawiera nieco więcej białek, witamin i składników mineralnych. Mąka z orkiszu nadaje się idealnie do wypieku,a upieczony z niej chleb jest smaczny i nie kruszy się.
Maka orkiszowa typ 700 (biała) produkowana jest z odmiany orkiszu Frankenkorn,a ziarno pochodzi z pięknych terenów lubelszczyzny - dodatkowym atutem są niskie koszty transportu do naszego młyna.
Zastosowanie :
makaron, ciasto, bułki, chleb
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1432kJ/ 342kcal
Tłuszcz: 1,7g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g
Węglowodany: 65,5g
- w tym cukry: 3,2g
Błonnik: 4,7g
Białko: 11,7g
Sól < 0,01g
Kraj pochodzenia surowca: Polska
Przechowywanie:
W zamkniętym, suchym, chłodnym pomieszczeniu
Masa: 5kg