The product is shipped within 24 hours.
We complete the order within 24 hours.
You can return the product within 14 days.
CHLEB ORKISZ „NA BOGATO”
Mieszanka szlachetnych składników pozwalająca uzyskać chleb o wyjątkowych właściwościach smakowych i zdrowotnych. Bogactwo zbóż, ziaren, pestek, orzechów i owoców tworzy niebanalną kompozycję, która zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Skład: mąka orkiszowa pełnoziarnista (40%), mąka pszenna, mąka żytnia, żurawina suszona (zawiera cukier trzcinowy i olej słonecznikowy), płatki owsiane, płatki orkiszowe, płatki żytnie, orzechy włoskie, słonecznik łuskany, pestki dyni, siemię lniane brązowe, mąka z migdałów prażonych, amarantus ekspandowany, siemię lniane złote, kaszka kukurydziana, sól różowa himalajska, naturalny suchy zakwas
Sposób użycia w automacie: wsypujemy do automatu 0,75 kg mieszanki, dodajemy 0,48 l wody (480 ml, temp. ok. 30 st. C) oraz drożdże suche 3 g i uruchamiamy piekarnik na programie podstawowym (ok. 3 h)
Sposób użycia w piekarniku: do miski wsypujemy 750g mieszanki, wlewamy 0,48 l letniej wody, dodajemy 3 g drożdży instant. Wyrabiamy ciasto mikserem ok. 3 minuty na wolnych obrotach, następnie ok. 8 min na szybszych (ciasto można wyrobić ręcznie). Po wymieszaniu pozostawiamy ciasto pod przykryciem, najlepiej w ciepłym miejscu na ok. 20 min. Po wyjęciu wyrośniętego ciasta przekładamy je do wysmarowanej olejem formy o wymiarach ok. 25/11/7 cm lub dwóch mniejszych i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 min. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wkładamy je do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 st C.