The product is shipped within 24 hours.
We complete the order within 24 hours.
You can return the product within 14 days.
Mieszanka chlebowa- chleb GRAHAM orkisz-samopsza
Niezwykłe połączenie starych, tradycyjnych receptur, pradawnych odmian pszenicy, najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji zaowocowały powstaniem tej wyjątkowej mieszanki do produkcji pieczywa typu graham.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1410 kJ / 333 kcal
Tłuszcz 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 63 g
w tym cukry 1,6 g
Białko 12 g
Sól 1,9 g
Błonnik 6,9 g
SKŁAD: jasna mąka z pszenicy orkiszowej, pełnoziarnista mąka z pszenicy samopszy, pełnoziarnista mąka pszenna, błonnik jabłkowy, zakwas suszony (z pszenicy), sól różowa himalajska, cukier trzcinowy oraz osobno zapakowane drożdże
Sposób przygotowania chleba:
do miski wsypujemy 500 g mieszanki i dodajemy 375 ml (375 g) ciepłej wody oraz załączone do mieszanki 3 g drożdży. Mieszamy łopatką lub łyżką aż do połączenia się składników, dodajemy 2-3 łyżki oleju i wyrabiamy ciasto ręcznie przez ok 10 min. Miskę z ciastem przykrywamy wilgotną ściereczką i odstawiamy na ok. 30 min. w ciepłe miejsce (temp. 25-30 st. C). Po tym czasie ciasto chwilę ugniatamy, a następnie przekładamy do natłuszczonej i oprószonej mąką (lub ulubionymi ziarnami) foremki i odstawiamy na ok. 1 godz. w ciepłe miejsce (temp. 25-30 st. C) do ostatecznego wyrośnięcia.
Pieczemy w rozgrzanym do temp. 200 st. C piekarniku przez 15 min. a następnie obniżamy temp. do 180 st. C i pieczemy jeszcze ok 35 min.