Produkt wysyłamy w ciągu 24h.
Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
CHLEB ORKISZ „NA BOGATO”
Mieszanka szlachetnych składników pozwalająca uzyskać chleb o wyjątkowych właściwościach smakowych i zdrowotnych. Bogactwo zbóż, ziaren, pestek, orzechów i owoców tworzy niebanalną kompozycję, która zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Skład: mąka orkiszowa pełnoziarnista (40%), mąka pszenna, mąka żytnia, żurawina suszona (zawiera cukier trzcinowy i olej słonecznikowy), płatki owsiane, płatki orkiszowe, płatki żytnie, orzechy włoskie, słonecznik łuskany, pestki dyni, siemię lniane brązowe, mąka z migdałów prażonych, amarantus ekspandowany, siemię lniane złote, kaszka kukurydziana, sól różowa himalajska, naturalny suchy zakwas
Sposób użycia w automacie: wsypujemy do automatu 0,5 kg mieszanki, dodajemy 0,32 l wody (320 ml, temp. ok. 30 st. C) oraz drożdże suche 2 g i uruchamiamy piekarnik na programie podstawowym (ok. 3 h)
Sposób użycia w piekarniku: do miski wsypujemy 500g mieszanki, wlewamy 0,32 l letniej wody, dodajemy 2 g drożdży instant. Wyrabiamy ciasto mikserem ok. 3 minuty na wolnych obrotach, następnie ok. 8 min na szybszych (ciasto można wyrobić ręcznie). Po wymieszaniu pozostawiamy ciasto pod przykryciem, najlepiej w ciepłym miejscu na ok. 20 min. Po wyjęciu wyrośniętego ciasta przekładamy je do wysmarowanej olejem formy o wymiarach ok. 25/11/7 cm lub dwóch mniejszych i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 min. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wkładamy je do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 st C.
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie