Produkt wysyłamy w ciągu 24h.
Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Spring R10 jest jest sypkim, sproszkowanym produktem o średniej kwasowości otrzymywanym na drodze fermentacji maki żytniej i wielostopniowego suszenia. Z wyglądu jest to złoty lub brązowy proszek o charakterystycznym smaku i aromacie.
Zastosowania i dozowanie
Spring R10 polepsza smak i aromat każdego pieczywa. Jego głównym zastosowaniem jest wypiek chleba żytniego, chleba wielozbożowego itp. Dla optymalnych efektów należy dodać w ilości 1 do 3% zakwasu w stosunku ogólnej ilości mąki użytej do pieczenia ( 10g do 30g na 1kg mąki)
Kwasowość (pH) : 100-110
Uwaga: Suchy zakwas służy do nadania odpowiedniej kwasowości wypiekom , NIE POWODUJE WYRASTANIA CIASTA!
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie