Produkt wysyłamy w ciągu 24h.
Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Mieszanka chlebowa - chleb ORKISZ MIGDAŁOWY ( niskowęglowodanowy)
Wyjątkowa kompozycja wysokowartościowego białka, węglowodanów, szlachetnych tłuszczy roślinnych, soli mineralnych oraz witamin. Dzięki dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz białek roślinnych, chleb wytworzony z tej mieszanki doskonale zaspokaja uczucie głodu. Wpływa na prawidłową przemianę materii, dobre trawienie oraz obniżenie poziomu cholesterolu LDL. Polecany dla osób z nadwagą oraz diabetyków.
Spożywany w umiarkowanych ilościach (100 – 150g dziennie) jest powoli przyswajany przez organizm nie podnosząc poziomu cukru we krwi. Nie powoduje wzrostu łaknienia i na wiele godzin daje uczucie sytości.
Składniki:
40% mąka orkiszowa pełnoziarnista, 15% mąka migdałowa, ziarno słonecznika, naturalne białko pszenne, siemię lniane, babka płesznik, naturalny suchy zakwas, sól.
Sposób przygotowania w automacie do chleba:
Wlewamy do foremki automatu 0,3l wody (300 ml; temp. ok. 30°C). Wsypujemy 0,5kg mieszanki Orkisz Migdałowy. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 4g drożdży instant. Uruchamiamy automat na programie 1h30min- rozczynianie ciasta. Po 30min. wyjmujemy mieszadełka z foremki automatu. Ośki mieszadeł można posmarować tłuszczem. Formujemy łopatką lub dłonią ciasto na kształt wałka lub kuli i pozostawiamy w foremce automatu do zakończenia programu. Następnie włączamy automat na program 1h – pieczenie.
Sposób użycia sposobem ręcznym (w piekarniku) :
Do miski wsypujemy 0,5kg mieszanki Orkisz Migdałowy. Wlewamy 0,3l wody o temp. ok. 30° C. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 4g drożdży instant. Wyrabiamy ciasto robotem do chleba przez 20-25min. na wolnych obrotach (ciasto można wyrabiać ręcznie). Formujemy ciasto dłońmi na kształt wałka i umieszczamy je w natłuszczonej foremce. Odstawiamy ciasto przykryte ściereczką w ciepłe miejsce (temp. 27 – 30°C) do wyrośnięcia na ok. 60min. Piekarnik nagrzewamy do temp. 210°C (z termoobiegiem – 180°C) i wkładamy foremkę z ciastem w połowie wysokości piekarnika. Dobrze jest wytworzyć w piekarniku parę wodną przez ok.5min. Czas pieczenia ok. 45 min. przy stopniowo obniżanej temp. do 100°C.
wartość energetyczna - 11682kJ/401kcal
tłuszcz - 13,69g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,44g
węglowodany - 35,52g
- w tym cukry - 3,20g
błonnik - 6,06g
białko - 30,76g
sól - 1,54g
Wartość odżywcza dla porcji (500g)
wartość energetyczna - 8411kJ/2003kcal
tłuszcz - 68,45g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,23g
węglowodany - 177,64g
- w tym cukry - 16g
błonnik - 30,32g
białko - 153,83g
sól - 7,73g
Przechowywanie:
W zamkniętym, suchym, chłodnym pomieszczeniu
Z 0,5kg mieszanki otrzymujemy chleb o wadze ok.0,68kg
(Do naszych mieszanek dołączamy drożdże GRATIS w ilości odpowiedniej do wykonania chleba)
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie