Produkt wysyłamy w ciągu 24h.
Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Naturalny zakwas pszenny SPRING TRADIZIONE jest sypkim, sproszkowanym produktem otrzymywanym dzięki wielostopniowej fermentacji mąki pszenicznej i stopniowego suszenia, glutenu, słodu, enzymów oraz kultur bakterii sanfranciscensis lactocbacillus.
Zastosowania i dozowanie
Spring TRADIZIONE polepsza smak i aromat każdego pieczywa. Może być z powodzeniem stosowany do wypieku chleba białego, jako że w czasie pieczenia nie ma żadnego wpływu na kolor skórki chleba. Dla optymalnych efektów należy go dodać w ilości 5% w stosunku ogólnej ilości mąki użytej do pieczenia. Standardowe dozowanie to 25g-50g na 1kg mąki.
Uwaga: Suchy zakwas służy do nadania odpowiedniej kwasowości wypiekom, NIE POWODUJE WYRASTANIA CIASTA!
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie